Visie
Switsj is onderdeel van GGz-Breburg en daarom heeft Switsj dezelfde visie als GGz Breburg.
Te gast in het leven van de cliënt.
GGz Breburg vindt dat de begeleiders te gast zijn in het leven van de cliënt. De wensen en de mogelijkheden van de cliënt vormen het uitgangspunt van de zorg. De zorg die wordt geleverd is op maat en persoonlijk. Familie en andere maatschappelijke organisaties worden betrokken bij de hulpverlening.
Multidisciplinaire aanpak
Bij ons werken psychologen, psychiaters, verpleegkundigen, activiteitenbegeleiders, vaktherapeuten en geestelijk verzorgers. Zij werken samen en overleggen geregeld over de voortgang van cliënten. Het hele team is dus alrijd precies op de hoogte. Door deze multidisciplinaire aanpal is onze zorg hoogwaardig en is de continuïteit gegarandeerd.
Samenwerken in netwerken en ketens
De GGz werkt samen met partners in e zorg zoals organisaties in welzijn en gezondheidszorg, politie, woningbouw vereningen en gemeenten. Op deze manier wordt de vakdeskundigheid op het gebied van geestelijke gezondheidszorg gedeeld en krijgen de mensen sneller de juiste behandeling.
Met kennis werken aan kennis
Door wetenschappelijk onderzoek en het opleiden van professionals werkt de GGz aan kennis-en zorgontwikkeling. Er zijn opleidingsplaatsen voor klinisch psycholoog, gz-psycholoog en verpleegkundig specialist. De professionals zijn nauw betrokken bij de sturing van de organisatie.
Kernwaarden in onze hulpverlening
Staan voor je vak en willen leren, samenwerking opzoeken en resultaten boeken. Dit zijn de belangrijke kernwaarden waarmee gewerkt wordt. Andere kernwaarden zijn luisteren, openstaan voor het verhaal van de ander en duidelijk zijn in wat cliënten van de hulpverlening mogen verwachten.
Doelstelling
De doelstelling van Switjs is het bieden van een dagbesteding aan volwassenen met als doel dat cliënten reïntegreren in de maatschappij. Daarnaast heeft Switsj een werktraject waarbij cliënten de groenvoorziening van andere GGz vestigingen bijhouden.
Soort hulp
De hulp die Swtisj biedt is een dagbesteding als opstap naar een baan in de samenleving. Ook heeft Switjs een werktraject waarbij waar cliënten onder begeleiding kunnen werken in de groenbesteding.
De doelgroep
De GGz biedt hulp aan mensen met psychiatrische problemen van alle leeftijden. Bij Switjs komen voornamelijk cliënten die aan het einde van hun behandeling zijn en die op korte termijn terug stromen naar de samenleving.
Beperkingen van de instelling
Ook de GGz heeft last van de landelijke bezuiningen. Dat wil zeggen dat er ook bij Switjs minder geld is voor activiteiten en voor begeleiding. Daarnaast kunnen er alleen volwassenen bij Switjs terecht.
Met welke instellingen werken de instelling samen?
Switsj werkt voornamelijk samen met andere GGz Breburg instellingen. De GGz Breburg werkt met de volgende instellingen samen.
- Amarant
- Stichting Prisma
- RIBW
- Rol er is uit
- ASVZ
- Stichting MEE
- De Twern
- Synquest
- ROMCKAP
Wat is de functie van de samenwerking?
GGz Breburg werkt transmuraal en streeft naar continuïteit in het zorgaanbod. Wij bieden de zorg aan in zorgvuldige afstemming met partners in de omgeving.
Organigram
Bron: www.ggzbreburg.nl